Австралия предложи най-добрата работа на света

Австралия предложи най-добрата работа на света

В рамките на кампания за популяризиране на туризма в Куинсланд австралийският щат предложи "Най-добрата работа на света", съобщи АФП. Този, който получи "работата", ще има задължението да се разхожда по плажовете на тропическия остров Хамилтън и да си почива. Срещу това "работникът" ще получи 105 000 американски долара заплата за 6-месечния срок на трудовия си договор с щата Куинсланд.

Срокът за подаване на документи изтича на 22 февруари. След това управата на щата ще селектира 11 кандидати, които ще пътуват до острова, където ще бъде избран най-подходящият от тях. Условията са той да може да плува добре, отлично да владее английски и да бъде комуникативна личност.

Едно денонощие след публикуването обявата общо 200 000 души са пуснали молби да получат мястото.

Срещу заплатата работникът все пак ще трябва да върши задължително някои неща – да се разхожда по плажовете, да разглежда подводните чудеса около острова и всяка седмица да актуализира блога си със снимки и видеоматериали.

Кандидатът, който ще бъде избран, ще бъде настанен безплатно в малка тристайна вила с голф-игрище и басейн. Работното място се предлага като част от мерките, които австралийските власти предприемат за запазване на доходите от туризъм в страната в условията на световната икономическа криза.

Споделяне

Още от Свят

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?