Австралия разширява санкциите срещу Русия

Австралия разширява режима на санкции срещу физически и юридически лица от Русия и Украйна, съобщи външната министърка Джули Бишоп.

 

Финансови санкции и забрана за влизане в Австралия се налагат на още 38 граждани и 11 юридически лица от двете държави, след като на 19 март Австралия санкционира 12 граждани на Русия и на Украйна.

 

Според първата дипломатка на Австралия санкциите демонстрират, че страната "твърдо и безусловно подкрепя териториалната цялост и суверенитета на Украйна".

 

"Австралия все така приканва Русия да изпълнява международните си ангажименти, включително ангажиментите като постоянен член на Съвета за сигурност на ООН, по поддържане на международния мир и сигурността", се казва в изявление на Бишоп, цитирано от ИТАР-ТАСС.

 

Списъкът с лицата, на които е наложена забрана за влизане в страната, няма да се публикува, а имената на засегнатите от финансови санкции ще бъдат обявени, след като се приемат
поправки в сегашното законодателство, съобщи говорителят на австралийското външно министерство. Целта е "да се избегне рискът от изтегляне на средства" от Австралия.

Споделяне

Още от Свят

Колко дълъг ще е животът на новото Народно събрание?