Австралия въвежда нови ограничения заради Covid-19

Австралия въвежда нови ограничения заради Covid-19

Нови случаи на Covid-19 бяха регистрирани днес в различни австралийски градове. Това принуди властите да наложат рестрикции в някои региони на огромната държава континент, предаде Франс прес.

Успявала до момента сравнително добре да ограничава разпространението на коронавируса, Австралия се сблъсква с ръст на новозаразените, по-специално в четири големи града. Бризбейн, Дарвин, Пърт и Сидни съобщиха за нови инфектирани с много заразния вариант Делта, появил се за първи път в Индия. Вирусът се е разпространил из страната поради пропуски в карантинните мерки спрямо пътниците, пристигащи от чужбина.

Най-голямото епидемично огнище засега е в Сидни, Югоизточна Австралия. Смята се, че заразата е тръгнала от шофьор, превозвал екипажи на авиолиниите и дал положителна проба в средата на юни. От вчера жителите на най-населения град в страната са в двуседмична карантина.

Обявената за 48 часа изолация на северния град Дарвин и околностите бе продължена днес до петък, след като случаите, свързани с огнище в златна мина, нараснаха на седем.

Градските власти в югозападния град Пърт и източния Бризбейн също затегнаха днес противовирусните ограничения. Засилени правила за дистанциране бяха въведени и в други части от страната, където няма потвърдени нови случаи. В столицата Канбера например е задължително носенето на маски на закрито.

Споделяне

Още от Коронавирус

Какво цели разследването на ДАНС и МВР за скъпия ток?