Австралийски министър се връща в “Миднайт ойл“

Австралийски министър се връща в “Миднайт ойл“

Министърът на околната среда, изкуствата и културното наследство на Австралия загърби политическото си амплоа и отново се въплъти в една от най-гласовитите антиистаблишмънт рок звезди, предаде Асошиейтед прес в четвъртък, цитирана от БТА.

Питър Гарет, фронтмен на "Миднайт ойл", се разделя с групата през 2002 г., за да се отдаде на политическа кариера и става министър преди две години.

В четвъртък обаче членовете на групата се събраха, за да участват в серия благотворителни концерти за набиране на средства за жертвите от горските пожари в Австралия. Над 210 души загинаха, а хиляди домове бяха разрушени в щата Южна Виктория миналия месец.

"Миднайт ойл", известни като защитници на правата на аборигените и околната среда, не са излизали на сцена, откакто вокалистът им стана министър. Гарет следва левоцентристкия политически курс на Партията на труда и се опитва да избягва въпроси за предишните си възгледи.

Със своите 193 см и обръсната глава, както бе познат през цялата си музикална си кариера, Гарет изпъква пред колегите си министри, макар и облечен в сив костюм и с вратовръзка.

Сега той може би ще се изправи пред дилема, защото текстовете на някои от най-популярните песни на бандата не са напълно съвместими с политическата линия на Партията на труда.

Гарет обаче заяви, че няма да има никакви компромиси при избора на песните. "Няма да избираме парчетата в зависимост от това дали са смятани от политическите коментатори за политически песни или не, просто ще свирим за нашите фенове," каза той.

"Миднайт ойл" започна подготвителния концерт с песента "Реднек уъндърленд" от едноименния албум от 1998 г. Гарет свири на хармоника в песента "Блу скай майн", в която се пее за миньори от азбестова мина с белодробни заболявания.

Групата ще загрее още веднъж в петък преди големия концерт в събота в Мелбърн.

Споделяне

Още от

Какво очаквате да свърши служебното правителство?