Австрия спря пътническите влакове до и от Италия

Австрия спря пътническите влакове до и от Италия

Австрийският железопътен оператор Йо Бе Бе (OеBB) обяви днес, че ще прекъсне всички пътнически връзки към и от Италия до ново нареждане заради епидемията от коронавирус, предаде Ройтерс.

Обикновено между двете страни на ден се движат по около 20 влака на Йо Бе Бе, като особено важен е алпийският маршрут през прохода Бренер между Италия, Австрия и Германия.

Днес бяха прекратени и последните регионални железопътни връзки между Австрия и Италия в районите на Тирол и Каринтия (на юг). Връзките на дълги разстояния, включително нощните влакове до Рим, Милано или Венеция, бяха прекъснати преди няколко дни, уточни Франс прес.

Международният товарен трафик ще се извършва при консултиране с властите, за да продължи движението на стоки в интерес на сигурността на доставките в Европа, допълва железопътната компания Йо Бе Бе, цитирана от Ройтерс.

Като част от мерките срещу разпространението на вируса австрийските власти обявиха, че затварят националните музеи, засега до края на март.

Музеите в страната и особено във Виена привличат много туристи, но конференцията на музейните директори реши стриктно да приложи забраната за събиране на повече от 100 души в затворена среда, постановена вчера от правителството австрийската, отбелязва АФП.

Виенското летище съобщи днес, че е отчита за март спад от 30 процента на пътникопотока на годишна основа.

Споделяне

Още по темата

Още от Европа

Колко време давате на новия парламент?