Австрийската полиция откри овъглен трупа на бракониера, застрелял четирима

Австрийската полиция откри овъглен трупа на бракониера, застрелял четирима

След полицейски щурм на фермата в Австрия, където се бе барикадирал бракониер, убил четирима, бягайки от арест, в "тайна" стая е открит овъглен труп, за който се смята, че е на 55-годишния Алоиз Хюбер, предадоха световните агенции в сряда.

 

Драмата започна, след като полицията се опита в понеделник през нощта да залови мъжа, за когото е подаден сигнал, че от години убива по особено жесток начин елени, при положение, че има разрешение само за лов на дребен дивеч. По време на преследването си Хюбер застреля един полицай, който по-късно умира в болница, и убива парамедик, оказващ помощ на друг ранен служител на реда. След това бракониерът застрелва втори полицай, отвлича кола на служителите на реда и взема полицай за заложник. После се барикадира във фермата си в окръг Мелк, провинция Долна Австрия, а при обсадата на дома му полицаите откриха тялото на третия полицай.

 

В продължение на 12 часа тежко въоръженият стрелец отказваше да се предаде, но около полунощ след пореден открит от него силен огън, фермата е щурмувана от разположените спецчасти. За първи път от 1945 година насам австрийски военни също участваха в операция против престъпник. На помощ бяха пратени и три танка.

 

Говорителят на регионалната полиция Роланд Шершер каза, че тялото на Хюбер е било открито в тайна стая при претърсването на сградата. Тя била устроена като бункер и в нея се влизало през скрита врата в стената и когато спецчастите проникнали в нея се натъкнали на силен огън. След потушаването му бил намерен овъглен труп на мъж, за който се предполага, че е на стрелеца. Предстоят обаче ДНК-експертизи, които ще докажат дали това е така.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?