Австрийската верига “Баумакс” открива още два магазина в България

Австрийската компания “Баумакс” (bauMax) открива още два магазина в България днес. Новите строителни хипермаркети от типа “направи си сам” са във Варна и Русе. Инвестицията във всеки един от магазините възлиза на около 10 млн. евро.

 

С двата нови обекта общият брой на магазините на “Баумакс” в България става седем. Компанията планира да отвори още нови обекти у нас през следващата година.

 

Повече от половината от доставчиците на веригата са български фирми, казва Маркус Дуле, изпълнителен директор на “Баумакс България”. По този начин се подпомага местната икономика не само от търговска гледна точка, но и чрез осигуряването и поддържането на работни места в българските предприятия, посочи Дуле.

 

“Баумакс” дават 15% ценова гаранция на клиентите си. Тя важи, ако клиентите намерят продукт с по-ниска цена при някой от конкурентните на веригата в града. Тогава в "Баумакс" те ще получат същия този продукт на по-ниската от двете цени с допълнителни 15% отстъпка.

 

Другите вериги от типа “направи си сам” на българския пазар са германската “Практикер” и френската “Мосю Бреколаж”, както и българската “Практис”.

Споделяне

Още от Бизнес

Одобрявате ли промяната в стратегията на ваксинацията срещу Covid?