Австрийски министър се заканва, че Румъния и България няма да влязат в ЕС

Министърът на вътрешните работи на Австрия Ернст Щрасер от Народната партия обяви днес във вестник Курир, че ще засили мерките срещу ширещата се във Виена улична престъпност от румънски и български произход.

"Най-вече банди от румънски и български улични престъпници, възползващи се от безвизовия режим, който сме длъжни да поддържаме с техните страни по силата на споразуменията с Европейския съюз, прескачат до Виена и офейкват, като си свършат работата", оплаква се австрийският вътрешен министър в интервю за Курир, цитирано от БТА.

"Разработили сме програма срещу уличната престъпност, въведохме квартални полицейски отговорници и увеличихме патрулите по улиците, но трябва да се пипне и политически", казва Щрасер.

"На Румъния и България трябва да е ясно, че за тях няма да има входен билет за Европа, ако не си озаптят криминалните банди", казва австрийският вътрешен министър и дори се заканва, че ще постави въпроса да се върнат визите за Румъния, ако нещата не се оправят. По думите на Щрасер "румънците се стараят много, но са още доста далеч от европейските стандарти".

Още от Свят

Проявите на расизъм на националния стадион бяха: