Автобус изгоря на магистрала “Тракия”

Автобус изгоря на магистрала "Тракия". Нито един от пътниците, между които е имало и 20 руски туристи, не е пострадал, съобщиха от МВР.

Причината за инцидента е техническа неизправност на автобуса, причинила запалване в двигателния отсек.

Сигналът за горящия рейс в района на 23–ти км в платното в посока София е подаден около 15:50 часа. Автопатрул на сектор “Престъпления по пътищата” към МВР незабавно е бил насочен към мястото на инцидента.

Автобусът е пътувал по редовна линия Хасково - София. Шофьорът е усетил нередност в двигателя и веднага спрял в аварийната лента. Пътниците бързо слезли. На помощ се притекъл шофьорът на друг автобус, пътуващ от Стара Загора към София. С общите усилия на водачите пожарът е бил овладян своевременно и е предотвратено разрастването му.

Благодарение на бързата намеса на магистралните полицаи пътниците са били евакуирани и не са пострадали. По първоначална информация пожарът е бил предизвикан от спукана тръбичка, отвеждаща излишната нафта обратно в резервоара. Проникналият по този начин въздух е възпламенил двигателя. Всички пътници са продължили безпроблемно придвижването си към София с другия автобус.

Това е поредният изгорял автобус през август. Три инцидента имаше по Черноморието и един в София.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?