Автобус с деца се заби в дърво на Витоша, няма пострадали

Без ранени се размина и инцидент с обърнал се в канавка край Шумен автобус

Преобърналият се автобус край Шумен, сн. Дарик радио

Два пътни инцидента с автобуси се разминаха без да има ранени и пострадали, след като в събота автобус, пълен с деца от ски училище, се заби в дърво, пътувайки от хижа "Алеко" на Витоша към Драгалевци, а в нощта преди това пътнически автобус, движещ се по линията Каварна-София, се обърна в канавка край Шумен.

Пътният инцидент на Витоша е станал, тъй като автобусът се е движел с неподходящи за сезона губи и се е подхлъзнал и забил в дървото. За щастие няма пострадали.

Заради катастрофата е отцепен пътят от Морените до Хладилника. Преустановено е движението на автобусна линия 66, която отива до Морените, поради усложнена зимна обстановка в планината, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Преди това стана ясно, че автобус с двадесет пътници е излязъл от пътя и се е обърнал в канавка край Шумен в малките часове на петъчната нощ. При този инцидент също няма пострадали.

Инцидентът е станал след полунощ на автомагистрала "Хемус", близо до Шумен, в новата пътна отсечка на аутобана, в посока Белокопитово, на няколко километра преди село Панайот Волов.

Автобусът на фирмата "Юнион Ивкони" е пътувал по линията Каварна-София. Според пътниците водачът загубил контрол над управлението на автомобили, тъй като заспал на волана.

В автобуса не е имало никакви мерки за сигурност и безопасност. Липсвали дори от задължителните чукчета, които служат при инцидент пътниците да могат да счупят стъклото, за да излязат, разказва един от пътниците - Александър Василев, пред Дарик радио. Реакциите на двамата шофьори на автобуса била неадекватна. На пътниците помогнал минаващ шофьор на друга кола. Той счупил с щанга предното стъкло на автобуса и хората излезли от там. Пътник обяснява, че автобусът по разписание трябвало да влезе в Шумен, но шофьорът пропуснал отбивката.

За превоза на пътниците бил осигурен друг автобус на фирмата. Шофьорът е тестван за алкохол, като пробата е отрицателна.

Споделяне

Още от България