Автокрадец се опита да блъсне патрулка

Автокрадец с няколко регистрации в полицията се опитал да блъсне патрулка, докато пробвал да се измъкне от преследващите го полицаи. 29-годишният А.Ц. с прякор Главата се движел с краден джип "БМВ Х3" на 20 април рано сутринта, когато полицаите се опитали да го спрат на кръстовището на булевардите "Амстердам" и "Димитър Пешев", съобщиха в четвъртък от МВР.

Вместо да спре, крадецът рязко увеличил скоростта, направил обратен завой и насочил джипа към патрулката. Ударът се разминал и започнало преследване, в което се включили още полицаи.

Не уцелил полицейският автомобил, Главата успешно сторил това с уличен стълб. Зарязал джипа и побягнал. При разпореждане да спре и предупредителен изстрел във въздуха отново не се подчинил. След още няколко минути преследване единият от униформените го настигнал. Беглецът обаче оказал съпротива и полицаят влезнал в схватка в с него, добавят от МВР.

На крадения и ударен джип били монтирани чужди номера от "Рено Туенго". Регистрацията на беемвето била словенска. Собственикът на реното бил разпитан и потвърдил, че табелите изчезнали от колата му, която предната вечер паркирал пред дома си. В хода на разследването било установено, че приблизително по същото време от кв. "Лозенец" е бил откраднат и джипът.

Полицаите са открили и аудито, което А.Ц. използвал. От тази кола и от жилището му са иззети 13 мобилни телефона, 15 сим-карти, 16 заготовки тип "меча лапа", комплект ключарски инструменти и голям брой ключове за различни марки автомобили.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?