Автомобил се вряза сред пешеходци в Източен Ерусалим, Хамас пое отговорност

Автомобил се вряза сред пешеходци в Източен Ерусалим, Хамас пое отговорност

Радикалното ислямистко движение Хамас, което на практика управлява ивицата Газа, пое отговорност за днешно нападение в Източен Ерусалим, при което палестинец са вряза с кола в група пешеходци и рани около десет души, предаде ДПА.

Впоследствие един от ранените - полицай - е починал от раните си, посочва Франс прес, позовавайки се на израелски медицински източници и на силите за сигурност. Двама от ранените са в тежко състояние.

В комюнике Хамас обяви нападателя Ибрахим Акари от Източен Ерусалим за герой, а кървавото нападение - за "естествен отговор на престъпленията на (израелския) окупатор".

След като се врязал в множеството, нападателят, 38-годишен палестинец от бежанския лагер Шуафат в Източен Ерусалим, излязъл от автомобила и започнал да бие минувачи и полицаи с железен прът, преди да бъде застрелян от полицията.

Групировката "Ислямски джихад" приветства нападението и заяви, че "битката с врага продължава".

Точно преди две седмици палестинец от Източен Ерусалим заби автомобила си в трамвайна спирка. Едно бебе загина и осем души бяха ранени. Нападателят беше застрелян от полицията.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят