Авторът на картината от "Балкански поток": Това не е соцреализъм, това е реализъм

Ходужникът Симеон Кръстев, сн. бТВ

"Какъв соцреализъм, когато аз съм си свършил реалистично работата, една реалистична картина. Може би...какво трябваше да направя – абстрактна картина с Бойко Борисов и с президента Вучич? Това просто няма как да стане".

Това заяви пред бТВ художникът Симеон Кръстев, автор на картината от "Балкански поток", на която са изобразени българският премиер Бойко Борисов и сръбският президент Александър Вучич по време на инспекция на строителството на тръбата. Платното бе подарено от министър-председателя на сръбския ръководител.

Кръстев обясни, че чул много лоши коментари за себе си и картината. Забелязал и че към Борисов има голяма омраза, което било необяснимо за него.

"Креватна живопис, отвратителна, смрадлива. Ей такива думи прочетох, което е страшно обидно. Никой не се съобразява, че авторът е вложил труд, талант, вложил е майсторство", заяви той.

Кръстев допълни, че поръчката била възложена от фирмата, която строи "Балкански поток" Той допълни, че поръчкови портрети и картини се правели още от времето на ренесансовия художник Тициан.


Друго от платната за "Балкански поток", сн. бТВ

Споделяне

Още по темата

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?