Авторът на картината от "Балкански поток": Това не е соцреализъм, това е реализъм

Ходужникът Симеон Кръстев, сн. бТВ

"Какъв соцреализъм, когато аз съм си свършил реалистично работата, една реалистична картина. Може би...какво трябваше да направя – абстрактна картина с Бойко Борисов и с президента Вучич? Това просто няма как да стане".

Това заяви пред бТВ художникът Симеон Кръстев, автор на картината от "Балкански поток", на която са изобразени българският премиер Бойко Борисов и сръбският президент Александър Вучич по време на инспекция на строителството на тръбата. Платното бе подарено от министър-председателя на сръбския ръководител.

Кръстев обясни, че чул много лоши коментари за себе си и картината. Забелязал и че към Борисов има голяма омраза, което било необяснимо за него.

"Креватна живопис, отвратителна, смрадлива. Ей такива думи прочетох, което е страшно обидно. Никой не се съобразява, че авторът е вложил труд, талант, вложил е майсторство", заяви той.

Кръстев допълни, че поръчката била възложена от фирмата, която строи "Балкански поток" Той допълни, че поръчкови портрети и картини се правели още от времето на ренесансовия художник Тициан.

Споделяне

Още по темата

Още от България