Авторът на "Защото сме социалисти" – "Рицар на книгата"

Авторът на "Защото сме социалисти" – "Рицар на книгата"

Министър-председателят Сергей Станишев ще е следващият носител на наградата "Рицар на книгата", съобщи правителствената информационна служба в сряда, ден преди официалното връчване на наградата.

"Рицар на книгата" е голямата награда на асоциация "Българска книга", в която членуват над 100 книгоиздатели, книготърговци и литературни агенти. Тя се връчва всяка година на 23 април - Международния ден на книгата и авторското право под патронажа на ЮНЕСКО – "на личности със заслуги за развитието на книжния сектор и утвърждаването на българската книга и четенето като основни фактори за духовното израстване на личността".

Носителят на наградата е определен с гласуване от членовете на обществен съвет, създаден към асоциацията, сред чиито членове са две жени заместник-министри от квотата на ДПС - Мукаддес Налбант (на образованието и науката) и Надежда Захариева (на културата), депутатът от БСП Петър Кънев, бившият програмен директор на БНТ Борислав Геронтиев.

Засега не се съобщава за какви точно заслуги "за развитието на книжния сектор и утвърждаването на българската книга и четенето" Станишев ще стане рицар. Неговият литературен принос се изчерпва с написаната за няколко дни и издадената за пет месеца на три езика книга "Защото сме социалисти".

Споделяне

Още от България