Авторите на "Корона, чао" с песен за Борисов (ВИДЕО)

Премиерът: Ние сме готови да помогнем. Искаме да видим същото и у нашите съседи и приятели

Авторите на "Корона, чао" с песен за Борисов (ВИДЕО)

Авторите на хита "Корона, чао" македонците Дац и Александър пуснаха ново парче, което посветиха на българския премиер Бойко Борисов. Става въпрос за интерпретация по старата градска песен "Целувката на Ана". 

Актьорът Драган Спасов-Дац написа специално послание за Борисов, който блокира европейския път на страната му заради езика на омразата, спорните исторически въпроси и други. 

"Господин Борисов, пиша Ви на моя език, защото знам, че се разбираме добре и за двата езика нямаме нужда от преводач. За нас най-близкият съсед е като роднина. При него ходиш за помощ по всяко време, а той прави същото, когато има нужда от нещо. Дали ти трябва захар, брашно, хляб, клещи, да се пренесе нещо..., на помощ идва първият съсед", написа Дац.

Борисов от своя страна по-късно благодари на македонските артисти за поздрава във Фейсбук:

"В тези нелеки времена е важно да се подкрепяме. Точно както през годините ние винаги сме го правили за нашия първи и най-близък съсед! И точно защото сме най-близки не трябва да допускаме да се отдалечим. Приятелството между нас е силно. А най-силните връзки са най-емоционални. Но това не означава, че трябва да се отмятаме от обещанията си и да се обиждаме. Като приятели трябва да сме честни един към друг. Така ще продължим напред. Ако се инатим, проблемите ще останат. Решението е диалог, солидарност, разбиране. За едно по-добро утре! Ние сме готови да помогнем. Искаме да видим същото и у нашите съседи и приятели". 

Премиерът е известен фен на предишното им парче.

Песента за Борисов е част от проекта "Любовен паспорт", в който са включени песни от различни страни. 

Мисията на дуета, както обяснява самият Драган Спасов, е да разпространява любов чрез музиката.

"Всички те са красиви песни, изпети с много любов, а за песента и любовта няма граници, особено ако нямаме нужда от превод, за да разберем думите. Двата ни езика си приличат и от там сте слушали без проблем обработката ни "Корона, чао", дори сте я споделили на страницата си във "Фейсбук", пише Дац.

Песента "Целувката на Ана" е изпята в оригинал на български и нейното послание към Борисов, както самите автори пишат, е "Да не позволим да търсим помощ от съседите на другите етажи, защото те вече имат своя първи съсед".

 

Решението на България да не подкрепи преговорната рамка за Северна Македония предизвика политическа турбуленция в страната. 

Правителството на социалдемократа Зоран Заев в изправено под силен натиск и улични протести, организирани от най-голямата опозиционна партия ВМРО-ДПМНЕ. 

Споделяне

Още по темата

Още от Общество

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?