Автосъстезание затваря Шипченския проход през уикенда

Автосъстезание затваря Шипченския проход през уикенда

Част от Шипченския проход ще бъде затворен за движение на автомобили в периода от 9:30 часа на 22 септември (събота) до 19:30 ч. и на 23 септември (неделя) от 7:30 ч. до 17:30 ч. Засегнат ще е пътят Габрово - Шипка в участъка от 155-ти до 183-ти км. Причината е провеждането на автомобилното планинско състезание „Шипка – Дамасцена 2018“, съобщиха от пътната агенция във вторник.

По време на състезанието трафикът ще бъде пренасочен през Прохода на Републиката по обходни маршрути.

Пътуващите от Габрово към Казанлък автомобили ще се насочват от кръстовището с пътя Трявна - Белица - Вонеща вода към Прохода на Републиката и след това по подбалканкия път до Казанлък. В обратна посока пътят е същият.

Движещият се от Велико Търново към Казанлък трафик ще се отклонява при разклона за град Дебелец към Прохода на Републиката и след това до Казанлък и обратно.

За пътуващите от Стара Загора до Велико Търново движението ще се отклонява на пътен възел "Мъглиж“ на подбалканския път към пътя Проход на Републиката - Велико Търново.
Необходимо е шофьорите да карат внимателно, да спазват поставената сигнализация и указанията на "Пътна полиция“, предупреждават от агенцията.

Споделяне

Още от България