Азис и Устата описани в "Кич на деня" на "Ню Йорк таймс"

Азис и Устата описани в "Кич на деня" на "Ню Йорк таймс"

Американският в. "Ню Йорк таймс" отделя внимание на родните звезди Азис и Устата, като в рубриката си "Кич на деня" пише, че дуетът е предизвикателство не само към музикалните вкусове, но и към всяко традиционно понятие за мъжественост.

"Точно Сега" е дует между 31-годишния Азис, българската най-голяма поп звезда, и рапъра Устата, пише вестникът. Посочва се, че Азис беше тясно свързан с ромската партия Евророма и е на 21 място сред най-велики българи на всички времена.

В скоби е отбелязано, че той също така е известен и със симулирането на секс с мъже на сцената.

Устата е представен като поддържащ певец на 50 Cent по време на концерта им в България през 2006 г., известен също с парчето "Всички дрехи ми пречат".

Азис и Устата изпълняват Чалга, форма на български поп-фолк, която съчетава ромски, турски и български фолк ритми и електронно звучене.

"В шашкащото им видео леко тежичкият Азис имитира звездите от Боливуд, облечен като брадата любовница на източноевропейски гангстер. Устата се изляга в лимузина с леопард за домашен любимец, вероятно като конкуренция едновременно на Биги Смолс (прочут рапър от началото на 90-те години,по-известен с артистичния си псевдоним The Notorious B.I.G., подозиран в убийството на Тупак Шакур и застрелян в колата си на 9 март 1997г. - бел. ред.) и на Рамзан Кадиров, 32-годишният президент на Чечения, който също има слабост към тигри на верижка. Не знаем български и не разбираме какво се пее в парчето, но едно нещо е сигурно: този дует е предизвикателство не само към музикалните вкусове, но и към всяка традиционна представа за мъжествеността", пише вестникът в електронното си издание.

Споделяне

Още от

Как оценявате българската позиция за кризата около Украйна?