Бабата на убитото момиче от Сотиря ще съди лекаря от спешна помощ

Бабата на убитото момиче от Сотиря ще съди лекаря от спешна помощ

Бабата на убитото 7-годишно момиче от сливенското село Сотиря ще заведе дело срещу лекаря от линейката, която се е отзовала на сигнала. Тя настоява д-р Недко Димитров да бъде наказан и настоява той да си скъса дипломата на медик, съобщава бТВ.

"Ще съдим лекаря, защото не оказа първа помощ на внучката ми, също и болницата, защото не беше подготвена за този тежък инцидент", казва Милка Георгиева, която баба на убитото момиче.

Обвинен за убийството е 21-годишният Мартин Трифонов, който направи пълни самопризнания.

Д-р Недко Димитров, отзовал се на сигнала за пребитото дете, на свой ред обвинява бабата за това, че не е успял да окаже първа помощ на момиченцето. Той признава, че е седнал при шофьора на линейката, а не при пациента в задната част на колата.

Лекарят твърди, че е започнал да преглежда детето, но бабата му попречила.

“При това положение аз нито мога да продължа прегледа, понеже нямам достъп, тя врещи, крещи и го стиска... и при това положение аз нямам избор, по най-бързия начин трябва да го транспортирам до лечебно заведение”, разказва д-р Димитров пред бТВ.

“Той не се наведе, дори не си пусна чантата, да измери пулса, да ѝ сложи маска кислородна, да ѝ сложи система, нищо, нищо. Линейката, в която пътувах сама за болницата и исках помощ, виках, но никой, никой не се отзова, не знам дали са ме чували", казва Милка Георгиева.

Споделяне

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?