Баби възпяха банята в с. Ягода и ГЕРБ като благодат

Предизборната кампания е на своята финална права и избирателите все по-често стават свидетели на откровено абсурдни моменти от обиколките на кандидат-депутатите.

Подобен момент бе запечатан от посещението на водача на листата на ГЕРБ в Стара Загора Лиляна Павлова в с. Ягода, където бившият регионален министър бе посрещнат от хор от баби, възпяващи местната баня и партията на Бойко Борисов като благодат.

"Банята, банята. Какво става с банята. Банята, банята - искаме си банята. Мили хора, я кажете, що да сторим ний. Молим ви, молим ви, помогнете ни. Да си върнем, да си върнем, тази благодат - ГЕРБ да бъде, ГЕРБ да бъде победител пак. Направете, направете тази добрина. Да си върнем, да си върнем този Божи дар. Да лекува, да помага на всеки заболял", пеят възрастните жени.

Повод за социално ангажираната песен на хоровия състав от с. Шаново е запустялата баня в селото. С нея са свързани надеждите за икономическо възраждане на региона и превръщането на с. Ягода отново в курортно селище, пише "Дневник".

"На толкова убедителна молба не мога да откажа. Ще се боря за всеки лев, който можем да отделим от бюджета за възстановяване на банята. Ще впрегна и всичките си знания и усилия заедно с кмета и местните власти да търсим възможности и финансиране с европейски средства", обеща Павлова.

Споделяне

Още от Избори 2014