Бабикян: 25 души от БСП са сред подслушваните

Това е ченгеджийска операция без доказателства, контрира Даниел Митов

Снимка: БГНЕС

Сред подслушваните политици са и 25 души от БСП. Това заяви пред бТВ бившият депутат от "Изправи се! Мутри вън!" и член на "Отровното трио" Арман Бабикян.

"Не знам защо все още не проявяват интерес, може би ще проявят. Дори да приемем, че всички от опозицията сме някакви престъпници, как пък не подслушаха един от управляващите. Властта все пак е в тях", заяви той.

Сметки

Информацията за следени политици от БСП е поредният детайл около скандала с подслушването. Първоначално съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов обяви, че са следени 32 души. В четвъртък адвокат Николай Хаджигенов каза, че всъщност става дума за 82 човека.

Бабикян обясни, че във втората сума влизат следени при протестите миналата година, както и след това – по време на изборите.

"Потвърждение не можем да търсим, вътрешният министър каза, че има подслушване на политици от опозицията – кои са, колко са", заяви бившият депутат.

Три служби

Както Атанасов и Хаджигенов, Бабикян също заяви, че по подслушването са работили три служби. Досега бяха споменати "Вътрешна сигурност" и ГДБОП в МВР, както и ДАНС. В сряда сваленият от поста си шеф на първата Стефчо Банков заяви, че политиците не са подслушвани. Същото направи преди няколко дни и бившият началник на ДАНС Димитър Георгиев.

Че подслушване е имало твърдят премиерът Стефан Янев и вътрешният министър Бойко Рашков. Досега доказателства не са дадени. Прокуратурата обяви, че е възложила проверка по случая.

Ченгеджийска операция

Историята с подслушването е "ченгеджийска операция", каза пред бТВ бившият външен министър и кандидат за премиер на ГЕРБ Даниле Митов. Според него става дума за измама.

"Имат инструментите, имат властта да извадят всичко наяве. До днес нямаме нито едно парченце доказателство. Някакъв човек им бил казал, но кой е този човек", попита той.

Според него цялата процедура по подслушване е такава, че не може да не остане следа. Митов заяви, че ГЕРБ също искали да знаят дали е имало следене на политици.

Споделяне

Още от България

Каква е оценката ви за проектокабинета на ИТН?