Бъчварова разясни алегорията на Борисов за "синята и червената лампа"

Бъчварова разясни алегорията на Борисов за "синята и червената лампа"

"Самокритичният тон на Борисов е обичаен по отношение на партията и показва един реализъм за това какво се случва", коментира в сряда началникът на кабинета на премиера Румяна Бъчварова пред бТВ по повод словото му пред Националната конференция на ГЕРБ преди три дни.

Тя разясни предупреждението на Борисов към актива на ГЕРБ за червената и синята лампа.

"Трябва да ви светне червена лапмичка, защото иначе аз ще ви светна синя", заяви той.

"С алегорията за синята и червената лампа той каза: ако вие нямате достатъчно морал и съвест да работите както трябва, към вас ще бъде насочен законът", поясни Бъчварова.

"Критичността на премиера се е проявявала винаги, той е казвал, че проблемът на ГЕРБ е в самия ГЕРБ. Ние имаме опоненти и във всеки един момент, за да докажем смисъла на това, което работим, трябва да имаме силата да отговаряме на нашите опоненти", допълни тя.

Бъчварова отказа да коментира новото проучване на агенция "Афис", според което БСП има лека преднина пред ГЕРБ.

"Докато тези резултати не се потвърдят от други агенции, не бих ги коментирала. Има една стандартна грешка, която винаги присъства. Ще припомня също, че преди 2 години през март, когато бяха парламентарните избори, също имаше прогнози в полза на БСП. Аз не ги приемам за сериозни тези резултати", каза Румяна Бъчварова.

"Имаше такова приближаване на позициите и преди 2 години, неизбежно е една партия, която е толкова дълго на управленска позиция, нормално е да има и протестен вот и недоволни, но той се възприема в нашата среда като крайна позиция. Истинският резултат се оформя в хода на кампанията", изтъкна тя.

По думите ѝ "износването" на една партия е неизбежен дефект, но въпреки това ГЕРБ продължава да има лидерска позиция.

"ГЕРБ е с няколко крачки напред, защото има много здрави връзки с европейското политическо семейство и има опит в управлението на европейските фондове", добави Бъчварова.

Междувременно и Борисов коментира пред репортери в Димитровград данните на "Афис".

"Агенция "Рога и копита" дава, че ГЕРБ води с 20%", заяви той.
"А кой е шеф на "Афис"? Кой е шеф на тази агенция? Собственост на кой е тази агенция", попита Борисов. След като му беше подсказано, той обяви, че собственикът на "Афис" Юрий Асланов е член на Изпълнителното бюро на БСП ( в действителност Асланов е член на Националния съвет на БСП - б.р.).
"Ще ми зададете ли правилно въпроса? Агенцията, собственост на член на ИБ на БСП дава... Ако агенцията на Цветан Цветанов днес излезе с проучване, вие ще ми зададете ли този въпрос", обърна се Борисов към репортерите.
После изрази увереност, че изборите ще са трудни, но ГЕРБ ще ги спечели.
"Това са моите социологически проучвания", каза Борисов.

Според него близките до БСП агенции са специално създадени, за да манипулират общественото мнение и хората да си викат "а, може и да е вярно". Борисов припомни, че първия път, когато се яви на вота за кмет на София, същите тези агенции са прогнозирали, че Татяна Дончева и Милен Велчев му водят с 20%.

Споделяне

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?