Бъчварова също видя провокация срещу властта в неудобните въпроси към Борисов

Румяна Бъчварова, сн. БГНЕС

Вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова заяви, че "има сили и групи, които създават провокации пред правителството и властта" по повод неудобните въпроси, които премиерът Бойко Борисов получи при срещата си в Лондон миналата седмица с представителите на българската общност там. Тя също видя сценарий за дискредитиране на управлението и премиера, след като медийният съветник на Борисов Севдалина Арнаудова обяви, че "целта беше премиерът да бъде изваден от равновесие" и допълни, че срещата в Лондон е преминала по сценарий, подготвен по "учебниците на КГБ", посочвайки, че част от задалите въпроси са активисти на "Атака" и БСП.

Според нея обаче не трябва да се мисли, че атаките срещу правителството са в централизиран вариант. "По-скоро всеки, който провижда нещо, което не му харесва, се опитва със средства, които не са толкова публични. Това е същността на сценариите, в които живеем. Чрез определен тип средства, които не са пряко свързани с целта, да се стигне до целта, която е дискредитиране на правителството, дестабилизиране на управлението или дискредитиране на премиера. Тези сценарии са всъщност това", заяви Румяна Бъчварова пред бТВ в неделя.

Тя обясни ,че част от сценариите за дискредитиране на правителството включват използването на невярна информация, съзнателно и преднамерено подвеждане на публиката, за да се изгуби нишката на истината и да се получи невярна картина.

Попитана кого вижда, щом се погледне в огледалото, по подобие на поставения на Борисов въпрос в Лондон вижда ли Пеевски като се погледне в огледалото, Бъчварова заяви: "Себе си. Себе си виждам."

На въпрос дали се притеснява от начина, по който вицеприемиерът Меглена Кунева бе избрана за просветен министър, Румяна Бъчварова посочи, че я притеснява това, което се случва в Реформаторския блок, "защото още при първите разговори при ставането на правителството, аз имах сериозни основания за притеснение, че това би могло да се случи".

"То се случи, за съжаление, и аз много се надявам вътре в блока да успеят да намерят работещо решение, така че да продължим да си партнираме по ефективния, а не по трудния начин, защото в момента е по труден начин", допълни тя.

"Ако не успят, ще бъде въпрос на преценка и на много трудности, но в края на краищата това не може да се предпоставя като условие тогава, когато имаш някакви политически цели, когато искаш да постигнеш нещо. Има много закони, които трябва да бъдат приети в парламента, за да можем да отпушим процесите, които сме планирали и искаме да направим", каза вътрешният министър.

Споделяне

Още по темата

Още от България