Бъчварова: Ще отговорим на седемте искания на ПФ много преди 1 юли

Румяна Бъчварова. Сн.БГНЕС

Предполагам, че много по-рано от 1 юли ще отговорим на седемте искания на Патриотичния фронт, работим, няма нещо, което може да се случи на минутата. Това обясни в кулоарите на парламента вицепремиерът Румяна Бъчварова за поставените тази седмица от патриотите 7 искания към ГЕРБ, за да не излязат от управляващото мнозинство. Срокът, който те дадоха, е 1 юли.

Сред условията бяха промени в Избирателния кодекс за вдигане прага на преференцията за местните избори, въвеждане на активна регистрация, ако няма задължително гласуване, незабавно премахване на всички незаконни постройки на територията на кв. "Кремиковци", община Гърмен, мерки срещу битовата престъпност, както и да не се допуска увеличаването цената на тока.

Ще им дадем отговор, за да обясним за какво става въпрос, увери Бъчварова, но не се ангажира кога точно ще стане, защото председателят на групата на ГЕРБ Цветан Цветанов води диалога в парламента. "Аз лично, каквото мога, непрекъснато обяснявам на г-н Симеонов", каза добави тя.

Според нея обаче няма причина ПФ да бъдат отстранени от управляващото мнозинство, както призовават от ДПС. Попитана дали партньорството с Патриотичния фронт тежи, тя отговори отрицателно.

"Патриотичният фронт поставя въпроси, провокира ни да търсим отговори. При положение, че имаме една слаба опозиция, не виждам нищо лошо коалиционните ни партньори да имат едно по-опозиционно поведение", каза Бъчварова.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?