Бъчварова: Във всеки момент са възможни промени в правителството, но не и оставката му

Според Цветанов с вота на недоверие БСП иска само да вдига шум

Румяна Бъчварова, сн. БГНЕС

Във всеки момент са възможни промени в състава на правителството, но няма причини за оставка на кабинета, коментира началникът на политическия кабинет на премиера Румяна Бъчварова. 

"Имаме още време, за да дооценим как Българското председателство ще се отрази на страната ни и политическия живот. Всички си мислеха, че е важно да не се случи гаф, да мине, но сегашната ситуация показва, че България се справи изключително добре. Това е констатация на нашите партньори", каза тя.
 
По думите ѝ това означава, че за първи път българско правителство има ресурс на доверие, който идва отвън. Това ще влияе положително на политическия живот на кабинета.
 
"Правителството в целия му състав работи активно, предлагат се решения, мисля, че българските граждани трябва да са доволни, да имат самочувствие от това, което направихме през председателството", каза Бъчварова пред БНT.
 
Цветанов: БСП иска само да вдига шум
 
Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов посочи от своя страна, че очаква с нетърпение БСП да внесе в парламента вота на недоверие към правителството, за да види какви точно са мотивите.
 
Според БСП правителството се е провалило във всички области, но лошите резултати са най-видими в сектора за сигурност.
 
В това, че според заявката на левицата искането за вот на недоверие се инициира единствено от БСП, без да се търси подкрепата на ДПС, Цветанов видя знак, че от столетницата се стремят към "повече шум, внушения, но не и реални решения".
 
Цветанов припомни, че от левицата поискаха вот на недоверие към правителството и преди началото на българското председателство на Съвета на ЕС през януари. 
 
"Разбира се, той не мина. Но това беше ясен политически знак каква е тяхната съпричастност към председателството, което предстоеше за България. Сега, когато то завършва и е успешно по оценки на европейските лидери и министри от Европа, мога да кажа, че БСП искат да затворят българското председателство отново с вот на недоверие, за да покажат тяхната си идентичност на партия, която иска само да върви в конфронтация, партия, която не се старае и стреми да участва в политическия живот на страната, да предлага алтернативни решения", каза Цветанов пред Дарик радио.
 
БСП: Гражданите не вярват, че МВР може да ги защити
 
Депутатът от БСП Иван Иванов от своя страна съобщи, че левицата ще внесе вота на недоверие към правителството в сряда.
 
Като основен мотив той посочи несправянето на управляващите с увеличаващата се престъпност.
 
"Изобщо цялата проблематика в сектор "Сигурност", най-вече липсата на усещане на гражданите, че държавата стои зад тях и че животът и здравето им могат да бъдат защитени от МВР“.

Споделяне

Още от България