Бъдещата оперативна програма “Регионално развитие” ще е с ново име и лого

Логото на бъдещата оперативна програма "Регионално развитие"

Бъдещата оперативна програма “Регионално развитие” ще има ново лого. То е дело на Самуил Лефтеров, който спечели конкурса, обявен от Министерството на регионалното развитие.

Новото лого изобразява картата на България чрез лъчи с цветовете на българското знаме, като квадратчетата, които се получават са регионите на страната. Победителят получи парична премия от 10 000 лв.

На второ място остана предложението на Ненко Атанасов, а на трето - на Божидар Йонов.

Името и посланието на бъдещата оперативна програма ще станат ясни на 4 декември, когато ще бъде Комитетът за наблюдение на оперативната програма, каза министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова.

Победител в конкурса за име на програмата е фирма “Пак-Ман” с управител Лили Ачанова с предложението “Градът утре”. На второ място е Борислав Кръстев с “Оперативна програма "Интегрирано градско развитие” 2014-2020”. На трето място е класирана Лили Границка с “Градове в растеж”.

Победител в конкурса за послание на бъдещата оперативна програма е Мария Алипиева с предложението “Градове с бъдеще”. На второ място е “Митра – ПР” с управител Мирослава Белчева с предложението”Подкрепа за градовете – бъдеще за регионите”. На трето място е класирана фирма “Кемилис-Ко” с управител Славчо Пеевски с “Мястото, където искате да живеете”.

Победителите получиха премия от 2000 лв., а класираните на второ и трето място участници съответно 1000 лв. и 500 лв.

Участие в конкурса са взели над 170 участника. Техните предложения са били оценявани от жури в състав Валери Запрянов, Венелина Гочева, Джеки Стоев, Екатерина Генова, Кирил Вълчев, Красимир Узунов, Любен Генов, Милена Виденова, Николай Младенов, Юрий Дачев, Марио Ханджиев, Славянка Горанова, Цветелина Димитрова. Като резервни членове в журито се включиха Петя Атанасова, Моника Стоянова, Дария Шамонина и Даниела Гюрджеклиева.

Споделяне

Още от България