Бъдещето на еврозоната и Близкият изток обсъжда икономическият форум в Давос

Бъдещето на еврозоната и Близкият изток обсъжда икономическият форум в Давос

Световният финансов и политически елит се събира в Алпите за започващия годишен икономически форум в Давос. Тази година в центъра на вниманието на Световния икономически форум в швейцарския ски курорт ще бъдат стимулиращите мерки за изваждане на световната икономика от кризата, съобщиха организаторите, цитирани от Асошиейтед прес в сряда.

Четирима европейски лидери - руският премиер Дмитрий Медведев, британският премиер Дейвид Камерън, германският канцлер Ангела Меркел и италианският премиер Марио Монти - ще произнесат речи за това как да бъде даден тласък на икономическото възстановяване.

Сред участниците са и генералният секретар на ООН Бан Ки-мун, президентът на Световната банка Джим Йон Ким, управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристин Лагард и президентът на Европейската централна банка (ЕЦБ) Марио Драги.

На форума ще има редица дискусии за кризата в еврозоната и бъдещето на Европейския съюз. Събитията в Близкия изток също ще бъдат в дневния ред, като се очаква лидери от Мароко до Катар да обсъдят бъдещето на региона.

Форумът ще продължи до 27 януари.

Споделяне

Още от Бизнес

Одобрявате ли решението за частичен локдаун?