Бъдещето на еврозоната и Близкият изток обсъжда икономическият форум в Давос

Бъдещето на еврозоната и Близкият изток обсъжда икономическият форум в Давос

Световният финансов и политически елит се събира в Алпите за започващия годишен икономически форум в Давос. Тази година в центъра на вниманието на Световния икономически форум в швейцарския ски курорт ще бъдат стимулиращите мерки за изваждане на световната икономика от кризата, съобщиха организаторите, цитирани от Асошиейтед прес в сряда.

Четирима европейски лидери - руският премиер Дмитрий Медведев, британският премиер Дейвид Камерън, германският канцлер Ангела Меркел и италианският премиер Марио Монти - ще произнесат речи за това как да бъде даден тласък на икономическото възстановяване.

Сред участниците са и генералният секретар на ООН Бан Ки-мун, президентът на Световната банка Джим Йон Ким, управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристин Лагард и президентът на Европейската централна банка (ЕЦБ) Марио Драги.

На форума ще има редица дискусии за кризата в еврозоната и бъдещето на Европейския съюз. Събитията в Близкия изток също ще бъдат в дневния ред, като се очаква лидери от Мароко до Катар да обсъдят бъдещето на региона.

Форумът ще продължи до 27 януари.

Споделяне

Още от Бизнес