Байдън обещава икономически политики срещу расовото неравенство

Джо Байдън

Кандидатът за президент на демократите Джо Байдън обеща във вторник да се бори срещу расовото икономическо неравенство в САЩ с милиарди долари федерална подкрепа за бизнес инициативите на малцинствените групи и с програми за достъпни жилища, съобщи Ройтерс.

Байдън направи това изявление в родния си град Уилмингтън, където представи инициативата си като четвъртата и последна част от програмата си за съживяване на засегнатата от коронавируса американска икономика.

Икономическият план на кандидата на демократите предвижда инвестирането на трилиони долари в производство и иновации, чиста енергия и грижи за децата. Критиците от страна на републиканците казват, че планът ще доведе до по-високи данъци.

Засега от щаба на Байдън не са представили подробна информация откъде ще бъде финансирано всяко предложение, но заявяват, че повишаването на данъците за корпорациите и богатите ще позволи да бъде покрита голяма част от стойността на плана.

Байдън обаче досега оказва отпор на предложенията за по-агресивни мерки срещу расовото икономическо неравенство, каквито предлагат някои в собствената му партия, като репарации за потомците на чернокожи роби или "детски бонове", които ще осигурят за всяко новородено финансирана от правителството инвестиционна сметка. На тези предложения Байдън отговори, че подкрепя по-нататъшното им проучване.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят