Байдън определи Тръмп като първия президент-расист в историята на САЩ

Байдън определи Тръмп като първия президент-расист в историята на САЩ

Вероятният кандидат на Демократическата партия за президент Джо Байдън определи настоящия президент Доналд Тръмп като първия президент-расист в историята на САЩ, предаде БТА.

На видеоконферентна предизборна среща Байдън беше запитан за расизма около пандемията от коронавирус и по-конкретно за определението, дадено от Тръмп за заразата като "китайски вирус".

В отговор кандидатът на демократите за Белия дом отправи остра критика срещу Тръмп и "разпространяването на расизъм" от негова страна.

"Начинът, по който той се отнася с хората на основата на цвета на кожата им, националния им произход, откъде идват, е абсолютно отвращаващ. Никой действащ президент не го е правил. Никога, никога, никога. Никой републикански президент не го е правил. Никой демократически президент. Имали сме расисти и те са съществували. Те са се опитвали да бъдат избрани за президент. Той е първият, който беше избран", каза Байдън.

В отговор на коментарите на Байдън Тръмп посочи усилията на правителството си в реформирането на криминалното правораздаване, увеличаването на възможностите, както и ниската безработица сред малцинствата преди пандемията от коронавирус.

"Аз съм направил за черните американци повече от всеки, освен вероятно Ейбрахам Линкълн. Никой не е бил дори близко до това", отговори му Тръмп.

Споделяне

Още от Свят

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?