Бакеро и Стоичков могат да се съберат отново в ЦСКА

Легендата на "Барселона" Хосе Мария Бакеро ще стане спортен директор на ЦСКА, ако властта във футболния клуб премине в групата бизнесмени, водени от депутата от ГЕРБ Емил Димитров.

В момента акциите на тима се държат от пернишката фирма "Титан", но се водят преговори управлението и финансирането на тима да бъде предадено. Ако Димитров стане силната фигура на "Българска армия", в клуба ще дойде и Христо Стоичков, като според спортните издания той ще стане президент. Стоичков и Бакеро са добри приятели от времето, когато и двамата играеха за каталунския тим.

Емил Димитров е потвърдил пред  ТV7, че Бакеро се е съгласил да стане спортен директор.

Другата седмица бъдещите шефове на ЦСКА ще внесат документи за регистрация на акционерно дружество. Новото ръководство ще започне да управлява клуба най-рано от средата на септември.

Очаква се десет фирми да поемат финансирането на ЦСКА. Промените бяха анонсирани от премиера Бойко Борисов и неговияприятел Емил Димитров, който се разследва от комисията за установяване на конфликт на интереси заради внасяни от него серия лобистки законови поправки.

Борисов обяви преди време , че ще привлече "Газпром"за спонсор на тима. Той обясни, че вече е говорил с бизнесменаДимитър Борисов от "Титан" и му е обяснил да не се занимава с много неща.

ЦСКА е в тежка криза при управлението на "Титан" и миналия месец записа един от най-срамните моменти в историята си като отпадна от непретенциозния тим Мура (Словения) в турнира Лига Европа. След провала един от собствениците на "Титан" Димитър Борисов допусна възможност фирмата да се оттегли от клуба.

В тима цари пълен хаос, като непрекъснато се привличат и освобождават играчи. Перманентно в спортните издания излизат информации за различни неизплатени задължения на "червения" тим. 

Споделяне

Още по темата

Още от Спорт