Бъкингам разследва изтичането на запис с кралицата като 6-годишно дете

Бъкингамският дворец е започнал разследване как в медиите се е озовал запис, на който кралица Елизабет Втора като 6-годишно дете прави жест, който наподобява на нацистки поздрав, пише в. "Таймс".

Вероятно човекът, заснел кадрите, е бъдещият крал Джордж Шести, бащата на Елизабет. В този случай лентата, заснета през 1933 г. в кралското имение в Балморал, трябва да се съхранява заедно със всички снимки на кралкското семейство в Британския институт на киното, а правата върху нея са на кралицата и наследниците ѝ.

В. "Сън", разпространил черно-белите кадри с продължителност 17-секунди заяви вече, че се е сдобил с тях по законен начин.

Според друга версия лентата може да е била в Париж, във вилата на вдовицата на Едуард Осми, американката Уолис Симпсън. Заради брака си с нея той се отказва от престола след 10 месеца управление. След смъртта на Симпсън през 1986 г. вилата заедно с наличните вътре вещи е била закупена от бизнесмена Мохамед ал Файед. После той разделил всичко в къщата на 3,2 хиляди тръжни лота и ги продал. Не е изключено сред тях да е бил и записът.

На него Елизабет и майка ѝ отправят поздрав с ръка, наподобяващ много на нацистки поздрав. После същият жест прави и бъдещият крал Едуард Осми, известен със симпатията си към нацистите и с това, че се е срещал с Хитлер по време на визита си в Германия през 1937 г.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят