Бъкингамският дворец опроверга твърденията, че кралицата подкрепяла Брекзит

Бъкингамският дворец опроверга твърденията, че кралицата подкрепяла Брекзит
Бъкингамският дворец опроверга категорично информацията на британския в. "Сън", че британската кралица Елизабет Втора подкрепяла идеята за Брекзит, съобщи Франс прес. 
 
Таблоидът публикува тази информация на първа страница в сряда.
 
"Кралицата си остава неутрална в политически план. Тя спазва тази линия от 63 години", посочи говорител на Бъкингамския дворец. Той каза, че дворецът няма да коментира неверни слухове, основаващи са на анонимни източници и припомни, че на референдума на 23 юни британският народ е този, който ще реши бъдещето на страната си.
 
"Кралицата подкрепя Брекзит", написа днес на първа страница в. "Сън" и каза, че се основава на два анонимни източника за тази експлозивна и ексклузивна новина.
 
Първият източник разказва пред таблоида за разговор на кралицата с група депутати преди няколко години по време на прием в Бъкингамския дворец."Не разбирам Европа", казала тогава Елизабет Втора на един от депутатите.
 
Вторият източник, на който се позовава в. "Сън" разказва за разговор на бившия вицепремиер Ник Клег с кралицата. Тогава Елизабет Втора му казала, че ЕС върви в неправилна посока. Разговорът между двамата бил през 2011 г.
 
Самият Ник Клег определи информациите на в. "Сън" като небивалици. 
 
Днес пък британският премиер Дейвид Камерън каза, че няма намерение да подава оставка, ако на предстоящия референдум британците вземат решение за напускане на ЕС, предаде ТАСС.
 
На парламентарния контрол в отговор на въпрос на депутат дали ще излезе в оставка при победа на "Не"-то за оставане в ЕС на референдума на 23 юни, Камерън кратко отвърна: "Не".
Споделяне

Още по темата

Още от Европа

Кой е най-добрият вариант след падането на кабинета "Петков"?