Българи купуват имоти по егейското крайбрежие на Гърция

Българи "нахлуват" в Гърция и купуват имоти. Интерес за тях представляват курортни жилища, често малки на площ с гледка към Егейско море, но изгодни имоти в Солун с цел придобиване на второ жилище или инвестиция, пише гръцкият в. "Имерисия", цитиран в четвъртък от БТА.

Изданието коментира, че българите използват възможностите, отворили се на пазара в Гърция след срива на цените заради икономическата криза. Най-голям е интересът към имоти на Халкидическия полуостров. Атрактивни са малките апартаменти или студиата от 40-50 квадрата. В последните години техните цени са намалели до нива от 30 - 50 хиляди евро.

Богати българи имат предпочитание към Солун, който е на три часа път от София.. Там се купуват имоти на цени между 200 и 500 хиляди евро.

Български компании инвестирали и в парцели с цел изграждане на курортни хотелски комплекси. Има и фирми, работещи във финансовия сектор, които купуват жилища в Гърция, за да могат служителите им да прекарат отпуската си там.

На Халикидическия полуостров силно присъствие имат и руснаците, които инвестират в малки или луксозни вили. Има и такива, които влагат милиони евро в хотели и къмпинги, пише вестникът.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?