Българи опитали да откраднат метални полицейски баражи в центъра на Брюксел

Български граждани са били арестувани посред бял ден в идеалния център на Брюксел, докато се опитвали да откраднат метални полицейски баражи, съобщи вестник "Дерниер йор", цитиран от БТА.

Крадците, които пристигнали на местопрестъплението с бял фургон с български регистрационни табели, решили да задигнат металните заграждения, вероятно за да ги предадат за старо желязо. В информацията не се посочват броят и самоличността на арестуваните. Уточнено е, че превозното им средство е било отнето.

 

Полицията има бели фургони, но нито един от тях няма българска регистрация, обяснява представител на полицията, потърсен да коментира случая. Той допълва, че установяването на престъплението е било плод на чиста случайност, тъй като оградите са се намирали на мястото от миналия четвъртък, когато са били поставени заради охраната на протест на федерални чиновници.

 

В коментарите от форума към статията в електронното издание на вестника читателите проявяват чувство за хумор, като определят публикацията като манипулация на производителите на пластмаса.

 

Някои изразяват задоволство, че в днешни дни автомобилните брони са от синтетични материали, а не метални, тъй като вероятно в противния случай кражбите на части от превозни средства биха били по-значителни. Сериозна подкрепа получават мненията, че Европа трябва да се прекрои, както и онези, осмиващи българите и румънците, включително със заключението, че кражбата е дело на фалшификаторите на лазаня - намек за румънските производители на хранителния продукт, съдържащ конско, вместо говеждо месо.

Споделяне

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?