Българи похарчили на Световното в Бразилия над 104 000 евро с карти

Феновете на футбола са изхарчили над 280 млн. евро на Световното в Бразилия

Българите, посетили Световното първенство по футбол, са изхарчили с банкови карти над 104 хиляди евро по време на спортното събитие за годината, което прави средно по 3250 евро дневно. Общо са осъществили над 1160 покупки с карти Visa, съобщиха от организацията за картови разплащания.

Общо по време на Мондиала международните туристи са похарчили с карти Visa почти 280 млн. евро, което е с 89 млн. евро повече от Световното в Южна Африка п рез 2010 г.

Градовете-домакини на мачовете от Мондиала регистрират значително увеличение на приходите от туризъм в сравнение с миналата година. Сао Пауло бележи най-сериозен ръст – 77%, като сумата, похарчена на територията му, възлиза на почти 43.5 млн. евро.  Други градове, в които чуждестранните туристи са изхарчили сериозни средства, са Рио де Жанейро и Бразилия с по 20 млн. евро потребителски разход (съответно с ръстове от 206% и 642%), Салвадор – над 11 млн. евро (322% ръст) и Форталеза – почти 10 млн. евро (257% ръст).

"Чуждестранните туристи, посетили елитното спортно събитие, увеличиха приходите на търговците в редица сфери на икономиката на страната, сред които хотелиерство (увеличение от 114%), търговия на дребно (увеличение от 141%) и най-вече ресторантьорския бизнес с изумителния ръст от 481%,” сподели Рубен Оста, мениджър на Visa за Бразилия. "Като част от подготовката си за Световното първенство, търговците инвестираха значителни средства в инфраструктура за приемането на електронни разплащания с цел по-добро обслужване на туристите”, допълва той

Според бразилското Министерство на туризма страната е станала домакин на над 1 милион фенове на футбола, което е с около 400 хил. души повече от очакваното. От доклада Visa Everywhere Travel Report става ясно, че с най-голям потребителски разход с карти Visa в Бразилия, са жителите на САЩ, Великобритания, Франция, Аржентина, Мексико и шампиона Германия.

Споделяне

Още от Бизнес