Българи поискаха принц Албер II да ги "присъедини" към Монако

Българи поискаха принц Албер II да ги "присъедини" към Монако

Фейсбук групата "За Присъединяване На България Към Княжество Монако" набира все по-голяма популярност, като вече се ползва с подкрепата на 5000 души.

 

Вече е подготвено отворено писмо до принц Албер II с копия до Националния съвет на Монако и Правителствения съвет на Монако, в което се казва:

 

"Ваше Величество! Обръщам се към Вас от името на група граждани, които се чувстват Монакчани до мозъка на костите си. Ние не сме много, но сме качествени. Като доказателство за това моля да обърнете внимание на нашия сънародник Димитър Бербатов, който е един от нас, но за съжаление единствен засега, който се е трудоустроил и работи в името на Майка Монако!

 

Молим Ви, със всяка фибра на телата си ние, които се чувстваме част от казината и кръговете от Формула 1, искаме да бъдем анексирани към подопечното Ви княжество! За целта ще организираме референдум, който се надяваме да спечелим с около 97% одобрение."

 

Писмото, което и съпътствано и с три приложения. Приложение 1: Снимки на хотели на Черноморието с име "Монако". Приложение 2: Снимки на игрални зали с име "Монако". Приложение 3: Снимка на Димитър Бербатов, който вкарва гол с фланелка "Монако".

 

"Братя и сестри монакчани! Не се безпокойте, нищо няма да ни липсва там, всичко ще е като тук, само заплатите и пенсиите ще са в двайсеторен размер!", обясняват инициаторите..

 

Оптимизъм за успешен край на каузата им дава и цитирано от тях "предсказание на Ванга“, според което двата народа ще се обединят. Близостта на Монако и България се доказва и от сходство в националните флагове. Знамето на Монако е същото като българското, само че на обратно и без зелена линия.

 

Със съжаление се отбелязва, че засега единственият анексиран от Монако българин е нападателят на едноименния футболен отбор Димитър Бербатов.

 

Инициативата обаче се ползва с далеч по-голяма подкрепа от искането за присъединяване към Евразийския съюз: "Групата за присъединяване на България към Евразийския съюз за 5 месеца има малко над 1000 членове. Групата за присъединяване на България към Княжество Монако за 5 часа има 2000 членове. Екскюзе моа, Путин, екскюзе моа, Волгин, екскюзе моа, Никита МалинОв!", заявяват активистите, които виждат бъдещето на България в рамките на Монако.

Споделяне

Още от България

Защо Слави Трифонов скри имуществото си?