Българи са участвали в разбита мрежа за наркотрафик в Италия

Осемнайсет души от различна националност, сред които и българи, бяха арестувани в Италия заради участие в международен наркотрафик. Престъпната организация внасяла дрогата по различни начини в Италия, единият от които бил и чрез скриването ѝ в перуки на куриерите, предаде Би Би Си.

Според италианските осведомителни агенции властите са задържали участниците в наркотрафика в градовете Генуа, Торино, Верона, Модена, Рим и Неапол.

Българите и руснаците са служили най-вече за куриери на организацията. Те пренасяли дрогата главно от Южна Америка или Индия, минавайки през Холандия. Дрогата била пренасяна най-вече под формата на малки капсули, които били поглъщани от куриерите.

Друг метод за внасянето на наркотиците в Италия бил чрез скриването им в перуки на куриерите. Това било разкрито от полицията след като едно от кучетата, обучени да откриват наркотици, започнало да скача в посока към главата на един от куриерите.

Властите са успели да разбият нелегалния трафик след разследване, продължило година и половина. При операцията на полицията са били иззети осем килограма кокаин, хероин и хашиш, както и 12 хиляди евро.

Според разследването център на трафика бил Генуа, където действала успоредно и друга нелегална организация, занимаваща се с пране на парите от наркотици. В нея участвали и видни местни предприемачи.

Още от България

Проявите на расизъм на националния стадион бяха: