Българи са задържани за наркотрафик в Истанбул

При операция на Службата за борба срещу наркотрафика към Дирекцията по сигурността в Истанбул, в квартал Есенюрт, е била разкрита група за наркотрафик, състояща се от български, македонски, ирански и турски граждани, съобщи БТА.

Групата е била разкрита след 3-месечно проследяване, когато се готвела да прехвърли пратка хероин от Иран през Турция за България и оттам за Европа.

Полицията първо е провела операция в дома на иранския гражданин Дервиш С.Н., за когото се твърди, че е шефът на групата.

Докато полицаите обискирали къщата, забелязали, че два пакета били изхвърлени от прозореца в градината. Пакетите съдържали 1 кг хероин. При обиска на колата на иранеца открили още 4.1 кг хероин.

След показанията на иранския гражданин пред следствието екипите на полицията предприели операция на посочени от него няколко адреса в Истанбул.

Задържани били четирима души, сред които българин, македонец и двама турци.

При друга операция срещу наркотрафика в Истанбул са били заловени 9 кг хероин, скрит в две луксозни коли с българска регистрация. Освен това били намерени 18 350 евро. Задържани са общо 6 души, двама от които - българи. Имената им не се съобщават.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?