Българи в Белгия обират домове и крадат метали от железниците

Български граждани са били осъдени условно в Белгия заради кражба от къща в южния град Нивел, съобщават местни медии, цитирани от БТА.

През декември миналата година Алексей и Никола се промъкнали в частния имот и взели накити, мобилни телефони, таблет и парфюми. Те били заловени в непосредствена близост до местопрестъплението от полицейски патрул. До произнасянето на съда двамата са били задържани, като пред съдията са обещали да напуснат Белгия. Уточнява се, че повече те няма да имат правото на условно освобождаване в страната.

Подсъдимите заявили, че пристигнали в Белгия, за да търсят работа. Отбелязва се, че често престъпници като тях давали подобно обяснение при разпит. Досега за двамата няма регистрации за кражби в Белгия. Присъденото наказание с отложено изтърпяване е една година затвор.

При друг случай полицията в същия район е задържала преди дни двама български граждани в момент на кражба на метали от системата на железниците. При полицейска операция по издирването на изчезнал човек от вертолет били забелязани двамата български граждани. При задържането им в тях били намерени проводници, както и всички необходими средства за кражбата на медни изделия. Уточнява се, че за тези двама българи белгийската полиция разполага с регистрации за предишни подобни прояви.

Споделяне

Още от Европа