Българин е поръчал новото "Бугати" за 2,4 млн. евро

Това е най-бързият автомобил серийно производство в света

Българин е поръчал новото "Бугати" за 2,4 млн. евро

Българин е сред поръчалите новия "Хирон" (Chiron) на "Бугати" (Bugatti), чиято цена е 2.4 млн. евро без данъци и такси, съобщи в. "24 часа".

Колата беше представена на автомобилното изложение в Женева миналата седмица. От нея ще бъдат произведени само 500 бройки, като 120 вече са поръчани.

Това е най-бързият автомобил серийно производство в света, който развива максимална скорост от 420 км/ч. Тя се постига само при включен специален режим. Иначе в стандартен режим на каране ограничението е 380 км/ч.

На въпрос на щанда на компанията в "Пал експо" дали българинът е собственик на предишната най-бърза кола на "Бугати" - "Вейрон" (Veyron) - служител отговори, че тези клиенти са с предимство, но не е задължително да си притежавал предходния модел, за да имаш новия суперавтомобил.

Изденаието припомняме, че бизнесменът Румен Гайтански, извстен с прякора Вълка, който чисти голяма част от българските градове, а от две години навлиза и в строителния бранш, притежава Veyron.Отскоро Гайтански, заедно с държавата, е концесионер и на летището в Горна Оряховица.  

Споделяне

Още от Бизнес