Българин е ранен тежко, а сърбин е убит при нападение от афганистанци във Виена

Българин е ранен тежко, а сърбин е убит при нападение от афганистанци във Виена

Сърбин бе убит, а българин - тежко ранен, при конфронтация с афганистанци и чеченци във Виена тази нощ, предаде австрийската национална информационна агенция АПА, цитирана от БТА.

Все още случаят не е потвърден от българското външно министерство.

Според информацията през нощта срещу неделя в район Отакринг на австрийската столица се е разиграло меле между шестима души.

След като един от тях е извадил нож, 21-годишен мъж е получил тежки наранявания и малко по-късно е починал в болницата. Човекът, който е бил с него - български гражданин, е в тежко състояние и е с опасност за живота.

Останалите четирима участници в сбиването са задържани.

Към 2 ч. тази нощ двете групи - 21-годишен сърбин и българин, от една страна, и четирима мъже от Афганистан и Чечения - от друга, са влезли в конфронтация по неизвестни засега причини, съобщи полицейски говорител.

Инцидентът е станал близо до входа на метростанция.

Както се посочва, единият от групата на четиримата, 22-годишен, извадил нож и наръгал сърбина и българина. И двамата са получили много тежки наранявания. Около час и половина по-късно 21-годишният сърбин е починал в болница.

След това четиримата мъже са избягали, но малко по-късно са били задържани. По 22-годишния нападател е имало следи от кръв. По случая е образувано разследване.

В рамките на днешния ден заподозрените ще бъдат разпитани. Засега не е ясно каква е причината за случилото се, дали са участвали и още лица, както и видът и местонахождението на ножа.

Споделяне

Още от Европа

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?