Българин e загинал при катастрофа във Франция

Български шофьор е починал при тежка катастрофа във Франция, съобщава електронното издание Нувел репюблик, цитирано от БТА.

Не се съобщават нито самоличността на шофьора, нито възрастта му. В катастрофата, станала вчера, са загинали и двама френски граждани. Българинът е шофирал тежкотоварен камион с испански регистрационен номер, пътуващ от Великобритания за Испания. В него е имало още един пътник.

В района на град Вилтиу, в община Сен Аман Лонгре в централния френски департамент Лоар е Шер тирът се е сблъскал с микробус, в който са пътували двама французи, баща и син, съответно на 72 и на 32 години, отивали на пазар във град Вандом. Те са загинали на място, както и българинът. Полуремаркето на камиона пък се завъртяло и в него се е ударила идваща зад тира камионетка. Нейният шофьор е невредим.

Спътникът на българина е получил комоцио е и бил в състояние на шок. Откаран е за наблюдение в болница във Вандом, но малко след това е бил изписан и жандармеристите са го откарали в град Тур, където в присъствието на преводач е бил разпитан за катастрофата.

Засега първите данни от разследването показват, че не скоростта е причина за трагедията.

Споделяне

Още от България

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?