Българин ще лежи 10 години в щатски затвор заради сексуално насилие

Българинът Мариан Пенев, който бе треньор по гимнастика в американския град Ист Рочестър, се призна за виновен по обвиненията, че е изнасилил своя 13-годишна ученичка. Това съобщиха сайтовете на телевизия Ен Би Си и Wroc, цитирани от БТА.

Пенев призна вината си в две отделни съдебни заседания в Ист Рочестър в понеделник.

Той признал по обвиненията, че използвал интернет, за да "принуди или примами" непълнолетно лице да има сексуални отношения с него и че неколкократно е изнасилвал непълнолетното момиче в залата си по гимнастика.

Като част от сделката с обвинението в замяна на признаването Пенев ще бъде осъден на 10 години лишаване от свобода във федерален затвор, макар че максималното предвидено наказание е 30 години. Присъдата срещу него ще бъде произнесена през март 2007 г.

Ако поведението на Пенев в затвора е добро и заради излежаното вече време зад решетките, той може да излезе на свобода след по-малко от 7 години и половина.

Родителите на изнасиленото момиче изразиха недоволство от размера на присъдата. Според тях Пенев трябвало да остане в затвора до живот.

"Нашата дъщеря беше изнасилвана и сексуално тормозена в този гимнастически салон пред очите ни. Тя не се е съгласила да прави доброволно секс с Пенев. Тя е била психически манипулирана от него да направи подобно нещо и тогава е почувствала, че няма избор", каза майката на момичето.

Сексуалните отношения между Пенев и момичето започнали, когато то било на 12 години и продължили 8 месеца през 2005 г. Досега българинът отричаше вината си.

След арестуването му Пенев бе държан във федерален затвор, тъй като съдия отхвърли молбата му за пускане под гаранция с мотива, че има опасност той да избяга в България.

Гимнастическият салон на Пенев в Ист Рочестър сега се нарича Рочерстърска академия. Съпругата на Пенев продължава да работи като треньорка там, но за да се повиши сигурността на трениращите там момичета, са инсталирани 30 камери за наблюдение.

Споделяне

Още от Свят

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?