Българин, возил нелегални мигранти, арестуван на румънско-унгарската граница

Българин, возил нелегални мигранти, арестуван на румънско-унгарската граница

Над 30 мигранти от различни държави бяха заловени при опити да преминат незаконно румънско-унгарската граница през последните 24 часа, съобщава румънската гранична полиция, цитирана от агенция Аджерпрес. 

Девет от заловените са открити в камион, управляван от български гражданин.

Румънската гранична полиция в окръг Бихор съобщи, че в румънски камион са открити 18 мигранти от Египет, Тунис, Ирак, Сирия и Палестина на възраст между 10 и 40 години. Заловените лица са били подали молби за убежище в Румъния, но искали да достигнат Западна Европа, съобщи БТА.

Граничната полиция в окръг Арад е открила при проверка на камион, управляван от български гражданин, шестима афганистанци на възраст между 23 и 25 години и трима непълнолетни - на възраст от 14 до 17 години. Пълнолетните мигранти също били с подадени молби за убежище в Румъния.

На граничен пункт Нъдлак 1 в камион, управляван от турски гражданин, били намерени седем граждани на Афганистан, включително непълнолетни, които въпреки молбите за убежище в Румъния, също искали да отидат в държава от Западна Европа.

По всички случаи се води разследване за опит за нелегално преминаване на държавна граница, а срещу шофьорите - за трафик на мигранти.

Споделяне

Още от България