Българинът поставя здравето на близките си на първо място

Българинът поставя здравето на близките си на първо място

Българинът поставя здравето на близките си хора на първо място в представата си за пълноценен живот, веднага след това собственото си здраве, семейството, здравия сън, а на по-заден план са финансовата обезпеченост и независимост. Пълноценното хранене обаче е на последно място, сочи изследване на "Прогрес Консулт", на чиято база търговската верига "Лидл" е създала първия у нас Индекс за пълноценен живот на българите.

Индексът изчислява по 82 показателя доколко качеството на живот на българина отговаря на неговите очаквания. Критериите са разделени в 7 категории – здраве, рекреация, отношения, пари, професия, образование и цели, и според тях в началото на 2017 г. българинът е по-скоро удовлетворен от покриването на реалния им живот с представите им за пълноценен живот. При теоретичен максимум 1 отчетеният индекс на удовлетвореност от живота на българина е 0.7490.

“Проучването разби доста митове за българина”, заяви Росен Кутелов, управител на маркетингова агенция Прогрес Консулт, направила проучването. "В представите си за пълноценен живот той в никакъв случай не е себичен, а точно обратното – изтъкан е от мисълта за другите. Друг положителен извод е, че българинът е възприел и се опитва да продължава ценностите на поколенията. Пример за това е огромното значение, което придава на това да осигури добро образование на децата си“, посочва той в съобщението на "Лидл".

Стъпвайки на това изследване, компанията планира да стартира нови големи инициативи, които да допринесат за по-пълноценния начин на живот на българина, коментира Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на "Лидл България".

Споделяне

Още от България