Българинът, ритнал жена в Берлин, си призна и се извини, бил пиян и дрогиран

Българинът, ритнал жена в Берлин, си призна и се извини, бил пиян и дрогиран

28-годишният българин Светослав Стойков призна днес в началото на съдебния процес в Берлин, че е ритнал жена на стълбите на берлинската метростанция "Херманщрасе" на 27 октомври м.г.. Инцидентът предизвика широк отзвук в Германия, припомня ДПА.

Обвиняемият каза, че не си спомнял конкретно извършването на престъплението, но разбрал какво е сторил по-късно, когато видеото от камерата за наблюдение било публично разпространено. Това негово признание бе прочетено пред берлинския областен съд от един от неговите адвокати. Той посочи, че е бил под влияние на алкохол и наркотици по времето на престъплението и каза, че иска да поднесе извинението си на жената.

Стойков е обвинен, че е изритал в гърба нищо неподозиращата 26-годишна украинка, слизаща в метрото, при което тя полита и пада чак на перона, счупвайки ръка и получавайки нараняване на главата. Инцидентът е бил записан на камерите за сигурност на метростанцията в берлинския квартал Нойкьолн.

Делото срещу жителя на варненското ромско гето "Максуда" трябваше да започне преди 10 дни, но бе отложено, защото адвокатите на подсъдимия поискаха отвод на една от съдебните заседателки заради предубеденост и ксенофобия. Съдът уважи искането им.

Освен в нанасянето на тежка телесна повреда българският ром е обвинен и за два случая на ексхибиционизъм от негова страна на публично място недалече от същата метростанция две седмици преди инцидента с ритнатата жена. Той отказа да коментира тези обвинения, според които си е свалил панталоните и е мастурбирал пред намиращи се наоколо жени.

Споделяне

Още от Европа

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?