Българите да се въздържат от пътуване до Румъния до 8 февруари

Българското посолство в Букурещ предупреди българите да се въздържат от пътуване до Румъния до 8 февруари заради лошите метеорологични условия в северната ни съседка. Тамошната метеорологична администрация обяви, че е възможно да остави дотогава в сила код “жълто” заради продължаващите снеговалежи. Обстановката се затруднява от вятъра и образувалите се навявания.

Три основни пътища в страната са затворени, а по други има затруднения в придвижването заради свлачища, повредени мостове и ограничения за товарите на камионите. Очаква се обилните снеговалежи да обхванат още по-голяма част от страната и вятърът да се усилва.

Заради лошите метеорологични условия Румъния затвори в четвъртък за няколко часа Дунав мост, което образува голяма опашка от тирове. Около 16 часа отново започна пропускането на камионите обаче при специален режим. Товарните автомобили се пропускат на час по 50 на вход и изход от страната, за да не се получи струпване на граничния пункт "Гюргево"

Тежкотоварните камиони, пътуващи за Румъния през територията на област Велико Търново, се насочваха към паркинги край Килифарево, село Куцина и Полски Тръмбеш, за да се избегне образуването на колони от чакащи автомобили край Дунав мост.

Патрули на "Пътна полиция" спират и предупреждават водачите на леки коли и автобуси, пътуващи за Румъния, да се съобразяват с усложнената обстановка в северната ни съседка.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?