Българите начело при използването на социални мрежи в Европа

Най-често ползването на технологичните устройства е за достъп до имейл

Българите начело при използването на социални мрежи в Европа

Българите са най-активни сред европейците при използването на социалните мрежи, като 92% от нас използват технологичните си устройства за достъп до социални мрежи, докато в Европа това правят средно 75% от хората.

Данните са от годишното изследване на Samsung Techonomic Index, което предлага цялостен поглед върху поведението и нагласите към технологиите на 18 хиляди европейски потребители.

"Бързият интернет и широкото разпространение на мобилните телефони, са сред основните причини за популяризацията на социалните мрежи у нас", коментират създателите на индекса.

Европейците използват своите мобилни телефони, компютри и таблети най-вече за достъп до имейл – 94% от тях, като това е и най-популярната причина за ползване на технологични устройства в България и на Стария континент. У нас коефициентът е 95%.

74% от българите, участвали в изследването, използват технологичните си устройства за правене, разглеждане или публикуване на снимки, като средно за Европа това е любимо занимание за 51% от анкетираните. 47% от сънародниците ни ползват телефон, таблет или компютър за заснемане или публикуване на видео, докато при европейците коефициентът е 25%.

Половината от българите извършват разплащания през своите устройства

За разлика от нас обаче, при европейците четвъртата основна причина за използване на мобилни телефони, лаптопи и таблети е за достъп до банкова сметка, като 68% от тях ползват устройствата, за да извършват разплащания. Най-често за тези дейности се използва компютърът.

Далеч по-напред сме от европейците и при разговорите по интернет. Една от основните дейности при използването на технологичните устройства е комуникацията и 77% от българите използват своите устройства за изпращане или получаване на текстови съобщения. Също толкова са и българите, които използват устройствата си за интернет или видео обаждания, като отново изпреварваме значително европейците, при които този процент е едва 42%, за сметка на 81%, които използват устройствата си за изпращане или получаване на текстови съобщения.

"С широкото разпространение на технологиите все повече се увеличават и дейностите, за които ги използваме в своето всекидневие. Социалните мрежи постепенно се превръщат в основен канал за комуникация, споделяне, изразяване на мнение, а влиянието им върху живота ни непрекъснато расте", коментира Христофор Петков от Samsung Electronics България.

Споделяне

Още от България