Българите отпаднаха от "Аustralian Open"

Българите отпаднаха от "Аustralian Open"

Най-добрите български тенесисти Григор Димитров и Цветана Пиронкова отпаднаха още в първия кръг на първия за годината турнир от Големия шлем - "Аustralian Open".

Пиронкова изигра тежък мач срещу швейцарката Ромина Опранди, но загуби с 6:4, 5:7, 2:6. Срещата продължи 1 час и 52 минути и бе изпълнен с обрати.

В началото Пиронкова и Опранди спечелиха своите първи подавания, след което започна истинската надпревара по пробиви. Двете тенисистки си размениха по 2 пробива, за да докарат нещата до 3:3. След това Цвети взе своето подаване за 4:3 и направи третия си пробив в този сет за 5:3. После тя имаше възможност да затвори сета при своето подаване, но допусна нов пробив за 5:4, но с четвъртия си пробив в мача успя все пак да затвори сета с 6:4 гейма в своя полза.

Вторият сет започна трудно за Пиронкова, която на три пъти трябваше да спасява точки за пробив, но все пак успя да спечели подаването си. След това двете тенисистки си размениха три бързи гейма до 2:2, а след това трудно спечелиха подаванията си за 3:3.

След това обаче Опранди успя да пробие подаването на българката за 4:3. В крайна сметка швейцарката успя да стигне до 7:5.

В третия сет играта на Пиронкова въобще не вървеше. Решителният гейм в този сет бе пробивът за 3:2 в полза на Опранди. След това тя напълно доминираше на игрището и затвори мача с 6:2.

При мъжете Григор Димитров загуби тежко от французина Жулиен Бенето с 4:6, 2:6, 4:6. Това бе трети мач между двамата тенисисти и първа загуба за българина.

В началото на мача обаче Димитров започна по-добре. Той веднъж проби и подаването на своя съперник и стигна до 3:0 гейма в своя полза. След това обаче Бенето пет поредни гейма в своя полза до 5:3. Българинът успя да вземе своето подаване и да доведе нещата до 4:5, но след това французинът приключи гейма на 6:4.

Вторият сет стартира равностойно, като двамата играчи спечелиха лесно първите си подавания. Последва обаче нов пробив на Бенето за 2:1, а след това французинът взе и своето подаване за 3:1. Димитров успя да върне един гейм за 3:2, но след това загуби следващите три гейма, както и сета с 2:6.

В началото на третия сет играчите печелеха своите подавания, за да доведат нещата до 3:3. След това обаче отново последва пробив на Бенето и нов спечелен гейм при собственото му подаване за 5:3 в негова полза. Григор успя да вземе своето подаване, за да докара нещата до 4:5, а след това се бори докрай при подаването на съперника и стигна до равенство 40:40, но Бенето в крайна сметка успя да затвори сета и мача в своя полза с 6:4.

Споделяне

Още от Спорт