Българите предпочитат да учат право и бизнес мениджмънт зад граница

"Право" и "Бизнес мениджмънт" са най-предпочитаните специалности в чужбина сред българските кандидат-студенти. Това съобщиха в сряда от консултантска къща "Дарби". Сред най-често избираните професионални направления са още "Фармация", "Социология", инженерните и икономически науки.

Таксите на европейските университети са най-поносими за българските кандидат-студенти. В Америка стипендиите са значително по-големи, но това се компенсира от високите годишни такси и високите разходи за пребиваване.

Най-изгодни условия и стипендии предлагат университетите в Дания, Холандия, Германия, Франция и Кипър. Стипендиите в тези държави могат да покрият от 50 до 100 процента от годишната такса.

На 24 януари от 11 часа в хотел "Радисън" в София ще се проведе Европейско изложение под мотото "Отворени врати за образование в чужбина". Целта на изложението е да предостави полезна информация за всички, които са решили да продължат образованието си в чужбина. Изложения ще се проведат и в Кюстендил на 7 февруари и във Варна на 26 и 27 януари. Участие са заявили висши учебни заведения от Великобритания, Франция, Дания, Германия, САЩ, Гърция и други държави.

Споделяне

Още от България