Българите са осми по ползване на портала на Евросъюза

Българите са осми по ползване на портала на Евросъюза

Българите са на осмо място по активност при ползване на портала на Европейския съюз "Вашата Европа" за 2016 г., съобщиха от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията в четвъртък.

Информация от платформата "Граждани" са ползвали 428 988 българи, а 75 987 – от раздела "Предприятия".

Първите места по брой посещения се заемат от Италия, Великобритания, Германия, Финландия, Испания и Полша.

Секция "Пътуване" е една от най-посещаваните, с близо 38% от общия брой потребители. Другите търсени раздели са "Работа" (20.8 %) и "Превозни средства" (13 %). На платформата "Предприятия" хората са търсили най-много информация в секция "Такси" (40.5 %), следвана от "Финанси и Финансиране" (26.8 %) и "Продаване в чужбина" (9.6 %).

Порталът "Вашата Европа" е създаден, за да помогне на хората и предприятията да живеят или извършват стопанска дейност в ЕС, чрез предоставяне на достъпна информация за техните права в рамките на единния пазар и да ги насочва към службите за помощ, когато това е необходимо.

Информацията, публикувана на двете платформи "Граждани" и "Предприятия", е многоезична и се предоставя от институциите на ЕС и националните правителства.

Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията отговаря за българската информация, която се предоставя на общоевропейския сайт.

България получи положителна оценка в последния Бюлетин за единния цифров пазар за 2016 г. за изпълнението на националните ангажименти по портала.

Споделяне

Още от Бизнес

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?